Back to top

Kompleks lodret lamelvæg

Züblin AG

Et skræddersyet 3D-modelleret design er løsningen på en kompleks vertikal lamelgeometri i lufthavnsenden af Stuttgarts nye jernbaneudvidelse.


Målet

Udvidelse af jernbanenettet for at reducere rejsetiden til lufthavnen
Den nye udvidelse blev designet til at reducere rejsetiden mellem Stuttgart centrum og lufthavnen til kun 30 minutter.


Projektet

Resumé:
Den tre kilometer lange forlængelse af U6-linjen i Stuttgarts letbanesystem Stadtbahn skulle give passagererne en direkte forbindelse fra Gerlingen i den nordvestlige del af byen til lufthavnen i den sydlige del af byen. 

Udfordring:
Da Zublin fik kontrakten om rampen, tunnelen og terminus-strukturen i Stuttgart Lufthavn, indså de hurtigt, at en af de største udfordringer ville være at bygge en meget kompleks vertikal lamelvæg. Denne arkitektonisk idiosynkratiske vægstruktur – placeret ved lufthavnens/udstillingscentrets terminus – krævede, at MEVA’s ekspertdesignteam skabte en skræddersyet 3D-designløsning.


Løsningen

  1. Præcis 3D-modellering
    MEVA’s ingeniører startede med at konvertere en udimensioneret indledende skitse fra udbudsproceduren til en detaljeret 3D-model, der viser de nøjagtige vinkler, nicher og afstande.

  2. Planlægning af en skræddersyet forskallingsløsning
    De lodrette lamelvægge, der er op til 9,30 m høje, varierer i højde med en nærliggende gang- og cykelsti. Kompositionen har en overlappende sekvens af 4 m brede lameller. Væggene rager ud i toppen og er aftagende i tykkelse – en indsnævringseffekt, der opnås ved hjælp af bagbeklædningen. For at fremskynde og strømline arbejdet på byggepladsen blev det også muligt at sammenkoble de særlige forskallingspaneler.

  3. Fra bunden og op
    Der var behov for i alt 18 støbecyklusser for at bygge de komplekse vertikale lamelvægge. Den detaljerede geometri blev allerede afspejlet i stålfastgørelsesoperationerne, idet formen af lamelvæggene blev fastlagt af den præcise armeringsplanlægning i jordoverfladen. Derefter blev der støbt 15 cm høje sparkere for at forenkle den efterfølgende montering af de høje forskallingsenheder og støtterammer.

  4. Specialdesignet, tredelt forskalling
    For at opnå den krævede overlappende konfiguration med ensidig forskalling var der behov for en speciel løsning til at forme mellemrummene mellem de enkelte lameller. Denne funktion blev udført af en MEVA-designet nichebeklædning, der gjorde det muligt at skabe de nødvendige geometrier effektivt og ukompliceret.

    Special formwork design for complex concrete construction of vertical louvre walls

    Der var også behov for en nichefod i jordniveau for at tage højde for de forskellige vinkler, der dannes med samlingerne mellem de præfabrikerede betonklodser. Derefter kom den største af de tre enheder, nemlig forskallingen af den forreste niche. På grund af de rumlige begrænsninger valgte holdet at vælge en stålkonstruktion.

  5. Pålidelig placering mellem lamellerne
    Først skrues den specielle forskalling gennem rammen til forskallingen på forsiden af væggen. Herefter indarbejdes der i kassen et tæt monteret træbræt, som modstår det friske betontryk. Der monteres også et særligt L-formet metalbeslag i nicheforskallingen, hvor det længere ben fastgøres til rammen af lamelforskallingen. I tilfælde af forskelle i støbehøjde og friskbetontryk mellem to lister giver dette horisontal stabilitet ved at overføre trykket til rammen.

  6. Enkel og smart af- og påklædning og fjernelse
    For at gøre det lettere at fjerne nicheforskallingen efter støbning er den desuden forsynet med hængslede hjørner og udformet med en trapezform med en smallere bagflade. Når først den forreste del er frigjort, kan enheden derfor let fjernes uden friktion. De hængslede hjørner gør det også muligt at folde siderne ind, hvilket yderligere forenkler afmonteringsprocessen.

  7. Forvaltning af en nord-syd kløft
    De lodrette lamelvægge har forskellige geometrier på den nordlige og sydlige side: lamellerne er anbragt i modsatrettede retninger, og den bagvedliggende spidsning varierer også som følge af det tilstødende landskab. De specielle former har gjort det nødvendigt at anvende specialdesignet præcisionsforskalling, som kan genbruges efterhånden som arbejdet skrider frem.

    Vores procedurer varierer alt efter det område, vi arbejder på. I begyndelsen krævede det ekstrem koncentration. Men vi fik styr på det, efter at vi havde gjort det to eller tre gange. Og man bemærker hurtigt, hvordan MEVA’s design er gearet til praksis på stedet og til at gøre arbejdet så nemt som muligt.

    forklarer Heiko Wagner, leder af Züblin-virksomheden, med henvisning til den yderligere komplikation, som nord-sydforskellen udgør.


  8. Kombination af enkeltsidede og dobbeltsidede løsninger

    Det var ikke muligt at bruge enkeltsidet forskalling i hele højden, så MEVA’s eksperter udviklede en intelligent løsning til at kombinere enkelt- og dobbeltsidet arbejde. STB 450-støtterammen og Mammut 350-sværvægsforskallingen anvendes til at støbe den nederste del mod pitvæggen. Her er systemets evne til at håndtere et friskbetontryk på op til 100 kN/m² over hele overfladen særlig fordelagtig, da ubegrænsede støbehastigheder er mulige i højder på op til 4 m.

    Det ensidige område af den nordlige væg er også større og understøttes af tre Triplex-bøjler for at modstå de tilsvarende højere kræfter. Den sydlige væg har derimod kun brug for to af MEVA’s modulopbyggede kraftige afstivninger. I den øverste del af de lodrette lamelvægge er den ensidige forskalling erstattet af en dobbeltsidet forskalling.

     

  9. En glat finish
    For at opnå ekstra glatte og ensartede betonoverflader blev den specielle forskalling udstyret med alkus-plastbeklædninger på MEVA-fabrikken. Beklædningerne blev skruet ned bagfra for at undgå skrueaftryk på overfladen. Samlinger og vinkler blev svejset med det samme syntetiske materiale, som blev brugt til beklædningerne. Dette forhindrer, at cementpastaen slipper ud, og giver således et resultat af meget høj kvalitet.

Resultatet

MEVA’s forslag om at arbejde med en stålramme banede vejen for en forskalling, som i det væsentlige var to ensidige arrangementer. Da der ikke var nogen bindingshuller i denne løsning, var det ikke længere nødvendigt at bruge blanke koner, hvilket forenklede og fremskyndede arbejdet betydeligt. Det gjorde det også muligt at opnå en mere jævn og ensartet overfladefinish.


Udvalgte produkter


Kunde:
Züblin AG

Projekt:
Lodrette lamelvægge i lufthavnen/udstillingscentret

Beliggenhed:
Endstation for letbane, Stuttgart, Tyskland

Forretningsleder:
Stuttgarter Straßenbahnen AG (SSB)

Teknik og support:
MEVA Formwork Systems GmbH, Haiterbach, Tyskland

 


Har du spørgsmål om dette emne?

Hvorfor ikke kontakte os, vi er her for at hjælpe dig.

Hvis du vil vide mere om dette eller andre projekter, kan du bruge kontaktformularen til at komme i kontakt med os, vi vil meget gerne høre fra dig.

For kontaktoplysninger, der er specifikke for denne region, kan du besøge siden Kontakt os for at få mere at vide.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Luk søgningen, og gå tilbage til webstedet